Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Löfte från Lööf att stödja budgeten – redan i somras”

Magdalena Andersson (S) fick sonderingsuppdraget – så ser förutsättningarna ut.
Annie Lööf.
Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Magdalena Andersson.
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

Premium: Annie Lööf kan fortfarande inte garantera att Magdalena Andersson får igenom sin budget som ny statsminister, det beskedet gav centerledaren till medierna på onsdagen.

Men enligt uppgifter till Expressen lovade Lööf redan i samband med sommarens regeringskris att stödja S-MP-budgeten. Det ska ha varit en del i uppgörelsen för att rädda Stefan Löfven kvar vid makten.

– Vi skulle förstås aldrig ge Centern 13 miljarder i skattesänkningar och glesbygdsstöd om vi inte visste att de skulle stödja budgeten, säger en högt uppsatt källa med insyn till Expressen.

Expressen Premium

Välkommen till Premium! 50% rabatt första månaden

Testa Expressen Premium och få tillgång till alla artiklar för bara 39 kr den första månaden. Därefter betalar du ord. pris 79 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill. Nyhet! Nu ingår även alla artiklar på amelia.se och alltommat.se i din prenumeration.

Utvald livesport ingår!

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Stenevi – en liten krabat som snart ska fylla 46

Premium: Färg, form och joller på förstasidan till den svenska medelklassens anslagstavla

Allsvenska klubbar på jakt efter Linnér

Premium: Utländskt intresse för Hammarbystjärnan • AIK:s anfallsjakt • Bosses hemliga möte

Hon är beviset på att vi är chanslösa

Premium: Det här är bara början – välkommen till Omikronska Spelen