”Löfte från Lööf att stödja budgeten – redan i somras”

Magdalena Andersson (S) fick sonderingsuppdraget – så ser förutsättningarna ut.
Annie Lööf.
Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Magdalena Andersson.
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

Premium: Annie Lööf kan fortfarande inte garantera att Magdalena Andersson får igenom sin budget som ny statsminister, det beskedet gav centerledaren till medierna på onsdagen.

Men enligt uppgifter till Expressen lovade Lööf redan i samband med sommarens regeringskris att stödja S-MP-budgeten. Det ska ha varit en del i uppgörelsen för att rädda Stefan Löfven kvar vid makten.

– Vi skulle förstås aldrig ge Centern 13 miljarder i skattesänkningar och glesbygdsstöd om vi inte visste att de skulle stödja budgeten, säger en högt uppsatt källa med insyn till Expressen.

Expressen Premium

Välkommen till Premium!

För bara 79 kr/mån får du tillgång till alla artiklar. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid. Nyhet! Nu ingår även alla artiklar på amelia.se och alltommat.se i din prenumeration.

Utvald livesport ingår!

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Skräcken inifrån Playboy Mansion: ”Avskyvärt”

Premium: Ny dokumentär avslöjar hemligheterna: ”Ville ha mer och mer”

Sparprofilens råd när det skakar: ”Härda ut”

Premium: ”Hur långt bort är en börskrasch?” • Svaren på frågor om ✓ BOLÅNET ✓ AKTIER

Heta filmsexet som var på riktigt – detaljerna från inspelningarna

Premium: ”Jag blev förvånad av hur naturligt det kändes”