Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

LO: Slå spikar i partiledarnas ansikten

Slå spikar i alliansledarnas huvuden, uppmanade LO.
LO ville se alliansens partiledarna spikade.
Och uppmanade ungdomarna på Hultsfredsfestivalen att slå in en spik i deras ansikten.
- Jag blev chockad och reagerade direkt, säger LUF:s Nina Larsson.
Nu krävs Wanja Lundby-Wedin på en ursäkt.
Wanja Lundby-Wedin.
Många festivalbesökare på Hultsfred fick en chock när de kom till LO:s tält på området. Där uppmanade LO ungdomarna att "slå en spik i alliansens politik". De hade byggt upp en träbänk med fotografier av partiledarnas ansikten. Sedan skulle man spika i deras ansikten. - Jag reagerade direkt och sa åt dem, men de var helt oförstående av kritiken, säger Liberala ungdomsförbundets förbundssekreterare Nina Larsson till Expressen.se. Men LO försvarar spikningen. - Vi hade en lapp uppsatt där det stod att det inte var partiledarna som personer vi var ute efter utan deras politik, säger ungdomsansvarige Henrik Tvarnø från LO:s avdelning 13 till TT.

Uppmaning till våld

- Klart att partiledarna får stå ut med en del skit, men de är också människor. Det är våldsanspenling att spika i någons ansikte, säger Nina Larsson. Och det var inte bara Nina Larsson som reagerade på LO:s spikuppmaning. Efter kritik bytte man ut ansiktena mot partiernas symboler. - Flera på festivalen hade reagerat och de sa att folk hade tagit illa vid sig. Men det borde man ha tänkt på innan. LUF:s ordförande, Fredrik Malm, kräver att LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin offentligt ber partiledarna om ursäkt. - Wanja är ansvarig för det här och måste be om ursäkt, säger Malm. Han ser ingen rolig grej i spikningen. - Att fackligt anställda delar ut hammare och spik för att slå in i ansiktet på partiledarna är osmakligt. Det är groteskt. Expressen.se har förgäves sökt Wanja Lundby-Wedin för en kommentar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.