Mona Sahlin. Foto: Christian Örnberg
Mona Sahlin. Foto: Christian Örnberg

LO-basen får stöd av Sahlin

Publicerad
Uppdaterad
LO:s skakade ordförande Wanja Lundby-Wedin får stöd av Socialdemokraternas partiordförande Mona Sahlin.
- Jag har förtroende för Wanja Lundby-Wedin, säger Sahlin till Sveriges Radio Ekot.
Kritiken mot Wanja Lundby-Wedin och turerna kring pensionerna inom AMF har inte rubbat Mona Sahlins förtroende för LO:s ordförande.
Det berättar Sahlin för Ekots utsände i Chile.
- Jag har förtroende för Wanja Lundby-Wedin som LO-ordförande, men jag är också med och är kritisk till bonus, höga lönenivåer, pensionsvillkor, oavsett om det sker i ett bolag som AMF eller i SEB eller någon annanstans i samhället, så det här är en nyttig omruskning också för företrädare i arbetarrörelsens bolag att fundera på vad det är man har varit med och fattat beslut om, säger hon.
Mona Sahlin har pratat med Wanja Lundby-Wedin, dock innan hon åkte till Chile. Då ska Lundby-Wedin ha pratat om vikten av att få fram fakta i ärendet.
- Så att man verkligen kan se innehållet i det som Wanja har sagt. Men jag ville också förmedla till henne att man måste förstå reaktionerna över de, inte bara höga bonussystemen utan också höga lönenivåerna som jag tror fler och fler, också jag, uppfattar som provocerande och som har blivit normalitet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag