Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

I dag faller domen
mot Behring Breivik

Klockan tio i dag, fredag, på förmiddagen faller domen mot Anders Behring Breivik.

Då kommer domaren Wenche Elizabeth Arntzen meddela om terroristen och massmördaren får fängelse eller psykiatrisk tvångsvård.

Expressen.se rapporterar och sänder från domen och reaktionerna hela dagen.

Läser du detta på vår mobilsajt? Klicka på play-knappen ovan för att se live-tv och klicka på play-knappen nedan för att följa direktrapporteringen i text.

Läser du detta i vår iPhone-app? Klicka här för att följa rapporteringen.

Att terroristen Anders Behring Breivik är skyldig till massmorden på 77 människor i Oslo och på Utøya den 22 juli förra året råder det inga tvivel om. Frågan är om han var psykiskt tillräknelig och kan dömas till fängelse eller om han inte var det och i stället ska dömas till psykiatrisk tvångsvård.

Klockan tio i dag, fredag, på förmiddagen kommer vi att få beskedet. Då meddelar domaren Wenche Elizabeth Arntzen vad Oslo tingsrätt har kommit fram till.

Om Breivik bedöms ha varit otillräknelig kommer han att överklaga domen, om han döms till fängelse accepterar han sitt straff.

- Han var väldigt tydlig med det. Om han bedöms vara tillräknelig kommer han inte att överklaga, men han var lika tydlig med att han kommer att överklaga om han anses otillräknelig, sa advokat Geir Lippestad efter att han träffat sin klient i går.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.