Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lisa: Jag vill träffa min dotters mördare – och fråga varför

Senaste nyheterna med Expressen TV
Libby Squire blev våldtagen och mördad.
Foto: Privat
Pawel Relowicz våldtog och mördade Libby Squire.
Foto: Polisen

Libby Squire, 21, blev våldtagen och mördad under en utekväll.

Tre år senare är hennes mamma till slut redo att möta dotterns mördare ansikte mot ansikte i fängelset.

– Jag vill att han svarar på frågan ”Hur dog min dotter?”, säger Lisa Squire, 51, till Mirror.

Libby Squire, 21, var på en utekväll i engelska Hull i januari 2019, men hon kom aldrig hem. En man vid namn Pawel Relowicz, 26, kidnappade, våldtog och mördade henne. Sedan dumpade han Libbys kropp i ett vattendrag där den hittades 48 dagar senare. Relowicz greps senare och dömdes till 27 års fängelse för våldtäkt och mord.

Den 31 januari är det tre år sedan Libbys död och hennes mamma Lisa Squire känner sig äntligen stark nog att konfrontera dotterns mördare i fängelset.

– Jag vill att han ska tvingas till att möta mig och besvara mina frågor. Han kan inte skada mig mer än han redan gjort och jag behöver få svar, säger Lisa.

Lisa och Libby.
Foto: Privat

”Jag vill veta hur han dödade henne”

Genom övervakningskameror har polisen i stort sett lyckats kartlägga förloppet från det att Relowicz tvingade in Libby i hans bil fram till det att han kör i väg efter att ha dödat henne. Men Relowicz har alltid vägrat berätta hur han mördade Libby.

– Jag vet fortfarande inte vad som hände. Vad var Libbys sista ord? Hur dog hon? Slog du henne? Jag vill att han ska titta på mig, säger Lisa och fortsätter:

– Jag vill veta hur han dödade henne. Jag vill inte veta vad han tänkte på eller om han ångrar sig, det struntar jag i eftersom jag aldrig kommer att förlåta honom för att han tog henne från mig. Jag plockar fortfarande upp mobilen för att sms:a henne och sedan kommer jag ihåg att jag inte kan göra det längre.

Mordet på Wilma engagerade hela Sverige

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.