Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lisa, 43, blir första kvinnan i USA att avrättas på 67 år

Lisa Montgomery.Foto: Polisens bild
Bobbi Jo Stinnett, den kvinna som föll offer för Lisa Montgomery.Foto: Polisens bild

Den 8 december är det planerat att Lisa Montgomery, 43, får en dödlig injektion vid ett fängelse i delstaten Indiana i USA.

Det gör henne till den första kvinnan att dömas till dödsstraff av USA:s federala regering sedan 1953 då dödsstraff i USA vanligtvis verkställs på delstatsnivå. Avrättningen av Lisa Montgomery blir den åttonde som den federala regeringen genomför i år. 

2004 ströp Lisa Montgomery en 23-årig, gravid kvinna till döds – och skar sedan ut kvinnans foster ur magen. Lisa Montgomery försökte därefter lura omgivningen, till och med sin egen make, om att barnet var hennes eget, varpå hon greps.

Det aktuella barnet, en flicka med namnet Victoria, överlevde och är i dag 16 år gammal, skiver Daily Mail.

Lisa Montgomery dömdes till döden 2007 och i december 2020 är det tänkt att domen ska verkställas. Fallet är tämligen unikt då dessa straff vanligtvis bestäms på delstatsnivå. Avrättningar genomförda av den federala regeringen försvann för 16 år sedan men återupptogs förra året. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.