Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lis-Lott - årets filur

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
På stall Humlamaden utanför Veberöd lär sig barn att rida och utbrända vuxna får tillbaka livslusten på hästryggen. För sitt jobb där fick Lis-Lott Andersson motta det ärofyllda Filurpriset.
Foto: Tomas Leprince

Årets filur är utsedd! 

Kvällsposten läsare röstade fram Lis-Lott Andersson från stall Humlamaden för hennes arbete med hästunderstödd terapi. 

- Det är helt fantastiskt, sa en gråtfärdig vinnare på Pildammsteaterns scen.

Jublet från publikraden med barn från Humlamadens ridläger nådde inga gränser när Kvällspostens chefredaktör Lars Mohlin sprättade kuvertet och läste upp vinnaren.

 - Det här är ett extra fint pris eftersom det är Kvällspostens läsare som röstar. Filurpriset är ett bevis på folkets kärlek, sa han innan han meddelade att Lis-Lott tagit hem majoriteten av läsarnas röster.

Rörd vinnare

 - Det är helt fantastiskt, jag är helt gråtfärdig, sa en tagen och rörd vinnare direkt efter prisutdelningen i en fullsatt Pildammsteater.

 - Det känns fantastiskt att vinna, men mest fantastiskt är bara att komma med som nominerad.

 Och de andra kandidaterna, Jonny Karlsson och Jenny Wesséus höll med.

 - Att bli nominerad är helt underbart, säger Jenny.

Till Rädda Barnen

 De 10 000 kronor vinnaren får ge till välgörande ändamål ska Rädda Barnen i Malmö få till ett nytt projekt som handlar om inkludering.

 - Många barn med utländsk härkomst har inte samma möjligheter som vi andra svenskar. Vi vuxna måste plantera härliga, goa upplevelser hos de barnen och vi måste ta ansvar för att alla som växer upp får känna att de duger för den de är, säger hon.

 När hon klev av scenen med en enorm check och en Filur-statyett i händerna väntade en autografjägare och dottern Cajsa Sköld.

 - Bra gjort, mamma, sa Cajsa.

"Hos Lis-Lott är alla lika"

 Den läsare som vinner övernattning och middag på Spången för att hon röstat på den vinnande filurkandidaten heter Anna Olsson och bor i Genarp. Hennes vinnande motivering lyder:

 "Lis-Lott är en värdig Filur. Hennes kunskap, energi, engagemang, och öppna sinne är till fantastisk glädje för så många barn och vuxna. Hos Lis-Lott är alla lika."

FAKTA

Filurpriset


 En Filur är en glädjespridare i södra Sverige.
En person som genom sina insatser, sin medkänsla eller andra positiva egenskaper spridit glädje till sin omgivning - genom jobbet eller på fritiden.
Tidigare pristagare
2008: Yvette Munkeby, Höllviken
2007: Lennarth "Silvertärnan" Blomquist, Malmö
2006: Kent Nilsson, Arlöv
2005: "El"-Sixten Svensson, Osby
2004: Marianne Pennsäter, Bunkeflostrand
2003: Christer Glader, Tyringe

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.