Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Linus, 6, hyllning till döde brandmannen

Sexårige Linus och hans lillasyster Linn hyllar den avlidne brandmannen Anders Swärd.

Foto: Privat

Syskonen blev glada när de fick reda på att hyllningen nådde fram till familjen.

Foto: Privat

Sexårige Linus kände att han ville göra något fint för den avlidne brandmannen Anders Swärd när han fick reda på vad som hade hänt.

Tillsammans med sin treåriga syster, Linn, byggde han en brandstation i lego.

En bild på hyllningen lades upp på Facebook – som till slut nådde familjen Swärd.

– Det som värmer mest är att familjen tyckte att det var fint gjort, säger Linus mamma, Pernilla Johansson.

När Pernilla Johansson läste högt om hur brandmannen Anders Swärd omkom kände sig hennes sexårige son, Linus, träffad och förtvivlad. Han kunde inte släppa tanken om hur det känns för ett barn att förlora sin pappa – så han bestämde sig för att göra något för att hylla Anders.

Med hjälp av sin treåriga lillasyster, Linn, byggde han en brandstation i lego.

På en lapp skrev han ”Anders Swärd vi hyllar dig” och la den framför stationen.

Hans mamma, Pernilla Johansson, tog en bild när Linus satt bakom stationen och formade sina händer till ett hjärta och la sedan upp bilden på Facebook.

– Hela idén var hans. Han ville bygga lego och skicka bilden till familjen. Han tyckte att det var tråkigt att barnen inte har kvar sin pappa, säger hon.

Kort därefter hade bilden delats över 1 500 gånger.

Hyllningen nådde familjen Swärd

Bilden på Linus och hans brandstation i lego lades upp under dagen på onsdagen. Samma kväll fick Pernilla ett mejl – från Anders Swärds fru.

"Åh så fint! Tack Linus och Linn för denna fina hälsning! Det värmer våra hjärtan och jag vet att Anders hade blivit så glad och rörd för detta! Kram från Anders familj", skriver hon i meddelandet.

– De blev jätteglada när jag läste upp det för dem. Hon skrev och tackade Linus och Linn för den fina hyllningen. Det värmde verkligen, säger Pernilla Johansson.

Responsen har varit stor och positiv. Även andra släktingar till Anders Swärd har hört av sig och tackat henne, Linus och Linn för gesten.

– Responsen har varit otroligt fin, faktiskt. Det som värmer mest är att familjen tyckte att det var fint gjort. Jag hade aldrig fått kontakt med dem annars, så det kändes fint att få beklaga sorgen på det här sättet.