Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ann Linde: ”Då blev jag helt rasande”

Ann Linde (S) tillrädde som utrikesminister den 10 september 2019. Dessförinnan var hon handelsminister och EU-minister samt statssekreterare hos Anders Ygeman under dennes tid som inrikesminister.Foto: LISA MATTISSON

Ann Linde har hållit på med utrikespolitik sedan hon var tonåring. När hon väl blev utrikesminister tvingade corona henne att stanna hemma framför datorn och försvara Sveriges strategi i utlandet.

Hon gillar inte symbolpolitik och ibland blir hon så förbannad att hennes medarbetare sms:ar ”Andas!” när hon står i talarstolen.

– När den här intervjuaren sa att det var skamligt det vi gjorde i Sverige, då blev jag helt rasande, säger hon om den omtalade tyska intervjun som fick henne KU-anmäld i somras.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en månad

Läs alla artiklar gratis i en månad, därefter är priset 69 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på “Starta premium – 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Familjens brev om Fredriks självmord

Kräver utredning om sonen i brev till Kriminalvårdens chef

Insidan av kriminella gängen med spioner, svek och strider

Den som kallas bror kan skjutas några timmar senare

Sprickan i Saltsjöbaden: ”Som ett helt annat land”

Segregationen bakom Solsidan-idyllen