Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Linde bjuder in Belarus oppositionsledare

Tichanovskajas vädjan.
Utrikesministern Ann Linde bjuder in Belarus oppositionsledare Svetlana Tichanovskaja till Stockholm.
Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Svjatlana Tsichanouskaja.
Foto: Youtube

Utrikesministern Ann Linde bjuder in Belarus oppositionsledare Svjatlana Tsichanouskaja till Stockholm. 

– Sverige är bland de länder som ger störst stöd till civilsamhälle och oberoende media i Belarus. Hur det stödet kan intensifieras kommer också diskuteras, säger Ann Linde.

Efter valet i Belarus har stora protester brutit ut i hela Belarus. 

Demonstranterna har krävt ledaren Aleksandr Lukasjenkas avgång – men han har vägrat. 

Nu bjuder utrikesministern Ann Linde in oppositionsledaren Svjatlana Tsichanouskaja till Stockholm. 

– Sverige är bland de länder som ger störst stöd till civilsamhälle och oberoende media i Belarus. Hur det stödet kan intensifieras kommer också diskuteras, säger Ann Linde i ett pressmeddelande. 

– Valet i Belarus den 9 augusti var varken fritt eller rättvist. Endast en fredlig och demokratisk process som understöds av ett starkt civilsamhälle och bevakas av oberoende och fria medier kan leda till hållbara lösningar i den situation som nu råder. Den belarusiska regimen måste engagera sig i en genuin dialog med oppositionen, fortsätter hon. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.