Hon har varit engagerad i preppersrörelsen i ungefär ett år, och är i dag administratör i en stor Facebookgrupp där man diskuterar krisberedskap och överlevnad.
Det är Europas största grupp i ämnet, med 19 000 medlemmar, vilket vittnar om intresset.
– Vi märker att för varje uppmärksammad händelse ute i världen så får vi nya medlemsförfrågningar. Nära "Hesa Fredrik" gick i gång av misstag i Stockholm för ett halvår sedan fick vi också nya medlemmar, berättar Lina Öman.

Hon är positiv till försvarsberedningen utspel om att svenska folket måste klara sig i en vecka utan stöd av samhället vid en större kris.
– Det är bra om folk får upp ögonen för att något kan hända. Allt är inte frid och fröjd i lilla Sverige. Vi är ganska sårbara och folk i allmänhet är inte förberedda på en kris, menar Lina Öman.
LÄS MER: "Väpnat angrepp mot Sverige kan inte uteslutas"
Själv är hon preparerad. I Linas så kallade EDC (Every Day Carry), alltså en basutrustning, ingår alltid den schweiziska armékniven, en minikofot, telefon ,vatten, lite varma kläder och reflex.
Lina har alltid varit lite intresserad av överlevnad och gillar att vara ute i skog och mark. Hon börjad söka kunskap om sådana frågor på nätet och kom då i kontakt med preppers.

Själv ser hon kunskap om hur man klarar sig som det viktigaste. Det handlar inte bara om att lagra färskvatten, konserver och batterier hemma.
– Vad händer om man skadar sig eller blir sjuk. Hur kan man bli självförsörjande, odla växtmedicin och liknande. Det blir som att gå tillbaka några hundra år i tiden och leva det livet.
Lina är medveten och att det finns en nidbild av preppers som dystopiska neurotiker som fantiserar om att stänga in sig en atomvapensäkrad bunker när apokalypsen knackar på dörren.

– Det finns de som är lite extrema och fokuserade på vapen. De skaffar pilbågar, armborstar och allt möjligt. Andra skaffar ett lite ställe ute i skogen utan el och vatten där de testar att bo.
Lina Ömans plan om något händer och samhället slutar att fungera är ganska enkel. Då tar hon sin EDC, sparade vattenflaskor, konservburkar och sambon och åker hem till någon förälder.

– Jag tänker att man klarar sig bättre i ett kollektiv. Som att hålla värmen och fixa olika saker. Samarbete måste vara bättre än att sitta ensam i en bunker.
För att vara ytterligare förberedd har Lina Öman engagerat sig i hemvärnet där hon ska gå en grundutbildning.
– Det är som ett minilumpen i två veckor. Sedan siktar jag på att bli fordonsförare. Det är viktigt att vi har många frivilliga som kan sköta samhällsfunktioner.
LÄS MER: Krig, naturkatastrof eller stor kris – så rustar du som en äkta ”prepper”