Marianne Bernadotte. Foto: Claudio Bresciani / Scanpix
Marianne Bernadotte. Foto: Claudio Bresciani / Scanpix

Lilians svägerska om sista mötet: "Var trött"

Publicerad

 

Prinsessan Lilians svägerska Marianne Bernadotte, änka efter Sigvard Bernadotte, nåddes av nyheten att prinsessan Lilian hade avlidit strax före klockan 18 på söndagskvällen.

– Jag blev uppringd av en i familjen och jag vet nu att Lilian är borta, säger hon till Expressen.

För Expressen berättar hon om sitt sista möte med prinsessan Lilian.

– Jag var och hälsade på henne för en månad sedan i sitt hem där hon vårdades hela tiden.

– Jag satt vid hennes säng och pratade med henne. Jag vet inte hur mycket hon förstod eftersom hon var mycket utmattad. Hon var mycket trött, men det var ju inte så konstigt eftersom hon var så gammal, 97 år, säger Marianne Bernadotte.

"Goda vänner"

En annan släkting, Gunnila Bernadotte, som nyligen blev änka efter greve Carl-Johan Bernadotte, blev också uppringd av kungafamiljen.

– Lilian och jag var mycket goda vänner. Hon var en underbar person, vi hade så roligt tillsammans. Jag kände henne redan innan hon gifte sig med prins Bertil och jag har besökt Lillian varje gång jag varit Stockholm. Tyvärr har Lillian varit sjuk i många år, säger Gunnila Bernadotte.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag