Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lidingö får säga upp nyanländas kontrakt

Lidingö utanför Stockholm.
Foto: TT NYHETSBYRÅN

Lidingö stads beslut att säga upp nyanländas bostadskontrakt efter två år, då den så kallade etableringstiden gått ut, får klartecken i domstol. Beslutet överklagades till Kammarrätten som nu ger kommunen rätt.

”Med hänsyn till hur lagen är utformad och det som anges i förarbetena anser kammarrätten att bosättningslagen inte ställer upp något hinder mot att en kommun erbjuder boenden som endast är tillfälliga till nyanlända som anvisas”, skriver kammarrätten i domen enligt ett pressmeddelande. 

Lidingö kommun får klartecken att säga upp nyanländas kontrakt

Enligt rätten framgår det inte i lagtexten vad som avses med att ta emot en nyanländ för bosättning i kommunen. Inte heller framgår det i vilken utsträckning kommunerna är skyldiga att tillhandahålla nyanlända bostäder eller hur dessa ska ordnas.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.