Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Liberalerna pressade: ”En ohållbar situation”

Efter en lång intern strid gick Liberalerna med på att ingå i regeringsunderlaget och släppa fram Stefan Löfven (S) som statsminister. Foto: PELLE T NILSSON / SPA

Liberalerna pressas av att inte ha några egna tjänstemän i regeringskansliet, skriver Dagens industri.  

Det är partiet själva som har tackat nej till Socialdemokraternas erbjudande om att ha tjänstemän där, enligt tidningen. 

Men nu menar flera inom L att man bör tänka om. 

Efter en lång intern strid gick Liberalerna med på att ingå i regeringsunderlaget och släppa fram Stefan Löfven (S) som statsminister. 

Men partiet har varit noga med att påpeka att de inte tillhör regeringen och de har beskrivit sig själva som ett oppositionsparti. 

Enligt Dagens industris källor blev Liberalerna erbjudna att placera egna tjänstemän på vissa departement. Men det tackade man nej till. 

Men när överenskommelsen mellan S, MP, C och L nu ska bli verklighet och de stora politiska processer man tillsammans har kommit överens om inleds, har bördan blivit stor för L. 

Enligt Dagens industri har man inom Liberalerna olika åsikter om hur man ska hantera problemet med en ökad arbetsbelastning. 

L-källa: Ohållbar situation 

Tidningen har pratat med flera inom partiet som säger att det var ett misstag att tacka nej till S erbjudande om tjänstemän och att man nu bör ändra sig. 

Enligt Di finns den åsikten också bland de som var emot samarbetet med S. En källa tidningen har talat med kallar det för ”en ohållbar situation”. 

Gulan Avci.

L-politikern Gulan Avci tycker att frågan om liberala tjänstemän i regeringskansliet inte kan väckas nu, när partiet står inför ett partiledarval. 

”Att ta ett sådant steg innan vi har en ny partiledning på plats skickar fel signaler, säger hon till Di. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.