Liberala kvinnor på tvären i SD-frågan

Liberalernas partiledare om uppbrottet med regeringen.
Nyamko Sabuni (L).
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

Liberalernas kvinnoförbund Liberala kvinnor går emot partiledningen i den brännande frågan om framtida regeringssamarbeten, rapporterar Dagens Nyheter.

Dess styrelse träffades på söndagen och röstade för att inte öppna upp för framtida budgetsamtal med Sverigedemokraterna. Röstsiffrorna skrevs till sex mot två.

”I jämställdhetsfrågor är det svårt att se frågor där vi kan söka samsyn med Sverigedemokraterna, som är ett parti som inte står upp för kvinnors rättigheter”, skriver förbundet i ett meddelande enligt DN.

Om en vecka ska ett partiråd ta ställning till om L i framtiden ska kunna föra budgetdiskussioner med SD, vilket lär krävas om en borgerlig regering ska kunna bildas. Partiledningen med ledare Nyamko Sabuni vill detta, medan andra röster inom partiet är tvärtemot det.

Se också:

L vill lämna januariavtalet: ”Kräver mer liberal politik”

Partiledaren Nyamko Sabuni menar att en bättre väg för mer liberal politik är genom att söka regeringsmakten tillsammans med de borgerliga partierna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.