Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Efter brännskadan – nu vill Johnny, 18, bli modell

Johnny Quinn, 18 har 95-procentiga brännskador och såg länge på sig själv "som ett monster". Foto: Instagram
Johnny Quinn firar sin fyraårsdag. Samma år inträffade branden som förändrade hans liv för evigt. Foto: Instagram

Johnny Quinn, 18, ser inte ut som alla andra.

Efter en svår brand kände han sig länge "som ett monster".

– Jag vill vara en person som ändrar folks åsikter. Kan jag känna mig bekväm i min egen kropp så kan de göra det med, säger han.

Det har gått 14 år sedan branden förändrade Johnny Quinns, 18, liv för evigt. Han lekte då i ett skjul på familjens tomt i Tennessee, USA, när familjens hund råkade välta omkull ett brinnande ljus, skriver The Sun. 

Elden tog fart snabbt och skjulet stod snart i lågor. Han storasyster Leah Quinn, som då var 23 år, satt barnvakt åt sina yngre syskon när hon plötsligt hörde sin lillebror skrika. 

https://www.instagram.com/p/BoUtIHOAq7G/?hl=sv&taken-by=jadiant

Efter flera försök lyckades hon få ut sin bror från den brinnande byggnaden men han hade då blivit svårt brännskadad. 

Johnny Quinn förlorade sina öron och de flesta fingrarna i branden. Han fick brännskador på över 95 procent av sin kropp och har sedan dess gått igenom sammanlagt 80 operationer.

Johnny kände sig som ett monster

När han växte upp kämpade han med många negativa tankar och såg på sig själv "som ett monster".

– Varför överlevde jag ens? Varför kunde jag inte bara ha dött i branden? Jag frågade mig själv det hela tiden, säger han enligt The Sun. 

Tuffast var det i början av tonåren.

– Jag blev tonåring och utseende började bli viktigt för mig. Jag började inse att jag inte såg ut som alla andra. Jag började verkligen hata mitt utseende.

 

 

Johnny Quinn tyckte så pass illa om sig själv att han inte ens tyckte att han förtjänade att ha vänner. Han slutade äta och drabbades av ätstörningar.

– Jag förstod inte hur självisk jag var. Jag hade ju en familj som älskade mig med det tänkte jag inte på.

https://www.instagram.com/p/BSy4utTASt-/?hl=sv&taken-by=jadiant

Har fått självförtroendet tillbaka

Det destruktiva tankarna blev dock för mycket till slut och han insåg att om han inte började bli snällare mot sig själv så skulle hans brist på självförtroende få honom att gå under.

– Jag insåg att självförtroende inte ett personlighetsdrag som bara har utan något du faktiskt måste jobba på, säger Johnny Quinn.

Han fortsätter:

– I stället för att titta på mig själv i spegeln varje jag och se något som jag hatar så började titta efter saker jag kan framhäva och saker jag kan acceptera.

 

 

Drömmer om en modellkarriär

I dag är Johnny Quinn en helt annan person. Han älskar sig själv och ser ljust på framtiden. Han har nyligen börjat på college och har en dröm han aldrig skulle ha kunnat tänka sig för några år sedan – att bli modell.

– Jag vill vara en person som ändrar folks åsikter. Kan jag känna mig bekväm i min egen kropp så kan de göra det med, säger han enligt Daily Mail. 

https://www.instagram.com/p/Bju_in3gXap/?hl=sv&taken-by=jadiant