Anders Lettström, till vänster, påstår att kungen kände till kontakterna med den undre världen.
Anders Lettström, till vänster, påstår att kungen kände till kontakterna med den undre världen.

Lettström: Kungen kände till gangstermöten

Publicerad
Uppdaterad
Anders Lettström påstår att kungen kände till kontakterna med den undre världen - och försöken att tysta ner påstådda kvinnoaffärer.
Det framgår i hemliga bandinspelningar som Aftonbladet tagit del av.
- Jag pratade med kungen på kvällen och berättade att Mille kunde tänka sig att dementera, säger Lettström på en av inspelningarna.
Det var i våras som det först kom fram att kungens vän, Anders Lettström, bandats i smyg när han ber maffialedaren Milan Sevos medarbetare Daniel Webb att tysta ner skandalen med kungens kvinnoaffärer som det står om i boken "Den motvillige monarken."
Expressen avslöjade nyligen hemliga bandinspelningar där Lettström pratar med Webb om att kontakta kungen.
– Jag har ringt honom och bett att få en audiens för att tala om vad som är på gång.

Kungen har nekat

Kungen har bestämt sagt att han inte känt till Lettströms kontakter.
– Nej, ingen aning, sa han i en intervju med TT.
Även Anders Lettström har hela tiden sagt att han agerat på eget bevåg, och skrev ett offentligt brev där han förklarade detta.
Men i bandinspelningar som Aftonbladet publicerar i dag säger Lettström till Webb att han talat med kungen.
– Efter vårt möte på Kungsholmen så pratade jag med kungen på kvällen. Då berättade jag att du hade sagt att han Mille hade sagt att han kunde tänka sig att dementera och då ville han ha betalt för det. Du visste inte hur mycket, men du trodde att det låg mellan en och två miljoner, säger Lettström.

"Är äkta"

Lettström hävdar att banden är manipulerade. Men enligt experter är de äkta, skriver Aftonbladet.
Hovets informationschef Bertil Ternert vill inte kommentera uppgifterna om att kungen ska ha känt till Lettströms kontakter, han säger till Expressen.se att det inte finns något nytt att kommentera.

Här hos Sveriges Radio Ekot kan du lyssna på bandinspelningen: http://sverigesradio.se/api/radio/radio.aspx?type=db&id=3613587&codingformat=.m4a&metafile=asx

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag