Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Letade efter knark - hittade näsbjörnar

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Näsbjörnen och djurskötaren på bilden har inget samband med artikeln.
Foto: SHAW TOM

Polisen letade efter knark - och hittade tre näsbjörnar.

Nu riskerar näsbjörnarna att avlivas om de inte får ett nytt hem.

En Kristinehamnsbo sitter häktad i Danmark, misstänkt för att ha varit med i en kassaskåpskupp. Mannen är samtidigt misstänkt för narkotikabrott i Sverige. Polis och åklagare passade på att gör husrannsakan. Och gjorde ett märkligt fynd - tre näsbjörnar. - Man letade så klart efter narkotika men hittade också näsbjörnarna, säger kammaråklagare Stefan Wessberg.

Riskerar avlivning

 Näsbjörnar är olagliga att ha hemma och nu misstänks Kristinehamnsbon också för brott mot djurskyddslagen. Men näsbjörnarna har också vållat problem för polisen och åklagaren - de vet inte vart de ska göra av dem. - Eftersom näsbjörnar är rovdjur får bara djurparker ha dem. Djurskyddsmyndigheten har ringt runt till djurparkerna, men hittills inte fått något napp, säger kriminalinspektör Monica Stöllman. Nu har Skånes djurpark åtagit sig att ta hand om dem tillfälligt, men om man inte hittar ett permanent hem åt dem riskerar näsbjörnarna avlivning.

FAKTA

Du har kommit till en av de tio nya lokala sajterna på Expressen.
se.
Här rapporterar vi om senaste nytt i staden och blandar det med spännande bloggar, lokal radio och en rad nya mobila tjänster.
Här till vänster kan du välja den stad som bäst passar dig.
Har du ris eller ros? Är det något som saknas eller kunde göras bättre? Mejla oss på lokalt@expressen.
se

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.