Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lesbiska paret pussades – blev ombedda att ”tona ner”

Få fler nyheter i Expressen TV.
Hannah Clifford och Leoni Malbon-Barker.Foto: SKÄRMDUMP/FACEBOOK / SKÄRMDUMP/FACEBOOK
Parets ombads ”tona ned” när de pussades på en restaurang.Foto: SKÄRMDUMP/FACEBOOK / SKÄRMDUMP/FACEBOOK

Paret Hannah Clifford och Leoni Malbon-Barker satt och åt lunch på en restaurang. Då kom en ur personalen och bad dem att ”tona ned” eftersom andra gäster klagat på att de pussades.

– Jag blev mer upprörd än arg, säger Hannah Clifford till Evening Standard.

Eftersom de inte hade setts på hela dagen gav Hannah Clifford, 21, flickvännen Leoni Malbon-Barker, 21, en kram och en puss när de kom fram till restaurangen de skulle äta lunch på.

Men restaurangbesöket blev dock kortvarigt.

– Jag hade min arm runt Leoni när servitrisen kom fram med våra drycker och sa att hon inte menade något illa men att någon hade klagat på att vi hade ”hånglat upp varandra” och att vi ”gärna skulle tona ned”, säger Hannah Clifford till Evening Standard.

Varken Hannah eller flickvännen Leoni förstod varför de hade fått klagomål och blev arga.

– Vi kollade runt för att se vem som kunde ha klagat på oss men alla såg ut att ha det bra. Sedan såg vi tre män som satt och stirrade på oss och log, säger Hannah Clifford till Evening Standard.

Kände sig inte välkomna

Hannah och Leoni kände att de inte längre var välkomna på restaurangen och valde att gå därifrån.

– När vi gick började de tre männen göra sexuella gester mot oss, gjorde slängkyssar och ropade ”hejdå älsklingar” efter oss, säger Hannah till Evening Standard.

Båda två blev väldigt obekväma av situationen och Hannah menar att hon bröt ihop i tårar när hon kom ut från restaurangen.

Några dagar senare gick tjejerna tillbaka för att klaga till restaurangens chef. Chefen menade att han skulle försöka att förbjuda männen från att komma tillbaka och erbjöd även tjejerna gratis frukost – något de tackade nej till.

– En ur personalen bad paret att sluta eftersom de hade fått klagomål på att de rörde vid varandra olämpligt och intimt under bordet, säger en talesperson från restaurangen till Evening Standard.

Talespersonen menar vidare att restaurangen ska fortsatta utreda händelsen för att ta reda på bakgrunden till det inträffade.

”Inte okej sätt att behandla människor”

Både Hannah och Leoni menar att händelsen på restaurangen har gjort att de inte känner sig säkra och att de aldrig kommer besöka restaurangen igen. 

De menar att personalen kunde ha hanterat situationen bättre.

– Jag vill belysa att det här inte är ett okej sätt att behandla människor, det är uppriktigt homofobiskt, säger Hannah till Evening Standard.

Hon fortsätter:

– Det som hände oss var ganska litet men vi vill inte att det ska hända någon annan.