Leonores grattis till kung Carl XVI Gustaf

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
"Grattis på födelsedagen Morfar!" skriver prinsessan Madeleine på sin Facebooksida.
Prinsessan Madeleine skriver ofta hälsningar på sin Facebooksida.
Foto: Sven Lindwall
I dag fyller kung Carl XVI Gustaf 68 år.
Foto: Jann Lipka
Kungen firar traditionsenligt på slottet.
Foto: Christian Örnberg

I dag fyller kung Carl Gustav 68 år, och firas traditionsenligt på Stockholms slott.

Men redan i natt fick han en grattishälsning från New York. "Grattis på födelsedagen Morfar!" skriver prinsessan Madeleine på sin Facebooksida och publicerar en bild på lilla Leonore med festliga ballonger.

Det var på Facebooksidan som den första bilden på Leonore visades, då den nyfödda lilla prinsessan bars ut i ett babyskydd av sina båda föräldrar.

I dag, när lilla Leonores morfar fyller år, har prinsessan Madeleine lagt ut en bild på Leonore i fin blå klänning med små ankor och ett helt knippe festliga ballonger.

Firas som vanligt

"Happy Birthday Grandpa! Grattis på födelsedagen Morfar!" skriver prinsessan Madeleine i natt svensk tid – kanske den gratulation som kungen blir allra mest glad över.

Kung Carl Gustafs födelsedag firas på sedvanligt sätt på Borggården vid kungliga slottet. Marinens musikkår spelar och kungen tar emot högvakten. Efter att det skjutits salut för födelsedagsbarnet får barn tillfälle att överräcka blommor till kungen. Nästa högtidsdag för kungafamiljen är 8 juni då Leonore döps i Drottningholms slottskyrka.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.