Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Leon, 21, lämnade ledtrådar till polisen – på Facebook

Polisen efterlyste Leon via Facebook. Foto: Facebook
Strax därefter förlorade han den kortlivade katt-och-råtta-leken. Foto: Facebook

När Leon Smith, 21, såg att polisen efterlyste honom i ett inlägg på Facebook kunde han inte låta bli att skriva ett par kommentarer.

Men strax därefter förlorade han den kortlivade katt-och-råtta-leken.

21-årige Leon Smith hade varit på flykt från rättvisan i flera dagar när polisen i Yorkshire, Storbritannien, valde att söka efter honom via sociala medier.

I ett inlägg på Facebook gick polisen ut med hans signalement – endast minuter senare fick efterlysningen oväntad respons.

https://www.facebook.com/WYPHalifax/photos/a.200622199961591.50023.200621276628350/1919213241435803/?type=3&theater

”Jag är inte försvunnen”

Enligt Daily Mail är polisen fortfarande förtegen om vilket typ av brott Leon har gjort sig skyldig till. I inlägget, som publicerades i helgen, valde de att skriva att han var försvunnen, hellre än efterlyst.

När Leon såg detta valde han att skriva en kommentar och rätta dem.

”Jag är inte försvunnen, jag är efterlyst. Poliserna låtsas som att de är oroliga över mig när de egentligen bara vill kasta mig i fängelse”, skriver 21-åringen.

Brottslingens kritik

I ytterligare en kommentar berättar Leon att polisen har varit efter honom ett tag, men att han har försökt hålla låg profil.

”Kom igen, gör ett bättre jobb”, skriver han.

Men trots Leons försök att hålla sig undan greps han senare samma dag. Enligt polisen hade de lagt ner mycket resurser för att hitta honom.

En poliskälla har bekräftat att han nu är häktad, men inte gått ut med vilket typ av brott han har gjort sig skyldig till.