Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lennart Rohdin lämnar L – var sakkunnig åt Sabuni

Sabuni: ”Vi vill ha borgerlig politik – inte socialdemokratisk”
Nyamko Sabuni 2008, i bakgrunden kanslirådet Örjan Härneskog och Lennart Rohdin som var politisk sakkunnig. Nu lämnar han partiet.
Foto: LEIF R JANSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN
Nyamko Sabuni.
Foto: FREDRIK WENNERLUND / STELLA PICTURES/WENNERLUND STELLA PICTURES

Den tidigare riksdagsledamoten och politiskt sakkunnige åt Nyamko Sabuni, Lennart Rohdin (L) lämnar partiet efter 60 år.

– Med det här beslutet passerades en absolut gräns för mig. Det är fullkomligt otänkbart, säger han till Norrtelje tidning.

Han syftar på beslutet att verka för en moderatledd regering med stöd av Sverigedemokraterna.

– Att medverka till att det partiet får mer inflytande är jag inte med på, säger han.

– Jag har aldrig tyckt exakt som mitt parti i alla frågor, men jag såg i alla fall möjligheter att arbeta för de frågor som jag trodde på. Det är där jag har nått vägs ände med Liberalerna nu, säger Rohdin till tidningen.

Under åren 2007 till 2010 var Lennart Rohdin politiskt sakkunnig åt Nyamko Sabuni när hon var integrations- och jämställdhetsminister. Åren 1993-1998 var han riksdagsledamot för Gävleborg.

Under Bildtregeringen 1991-1993 var han statssekreterare för för invandrar- och flyktingfrågor.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.