När Lena Karis bil gick sönder lämnade hon den där under natten. Foto: PrivatNär Lena Karis bil gick sönder lämnade hon den där under natten. Foto: Privat

När Lena Karis bil gick sönder lämnade hon den där under natten.

 Foto: Privat
Dagen efter fick hon ett samtal om att bilen var sönderslagen. Foto: PrivatDagen efter fick hon ett samtal om att bilen var sönderslagen. Foto: Privat
Dagen efter fick hon ett samtal om att bilen var sönderslagen. Foto: Privat
"Jag vill varna för vad som kan hända." Foto: Privat"Jag vill varna för vad som kan hända." Foto: Privat
"Jag vill varna för vad som kan hända." Foto: Privat

Lenas bil slogs sönder totalt

Publicerad

Efter ett bilstopp lämnade Lena Karis sin bil ute i skogen. Dagen efter fick hon en chock när hon fann bilen helt sönderslagen.

– Det var en krossad ruta, omkastade grejer inuti, skuffen var sönderriven och förarsätet var trasigt. Dessutom var alla hjulen borta, säger hon.

I lördags när Lena Karis, 33, från Gagnef, var på väg till sin pojkvän fick hennes bil stopp. Efter en snabbkoll kunde hon konstatera att fläktremmen hade gått sönder.

– Så jag ställde bilen mot sidan och ringde efter hjälp. Mor och far kom och hämtade mig och såg dessutom till att jag fick en bil att köra med, säger Lena.

Lena lämnade bilen låst – och vad hon trodde – i tryggt förvar och åkte vidare.

Bilen var sönder

Dagen efter fick hon ett telefonsamtal.

– Jag fick ett samtal om att bilen var helt sönder och första tanken var att jag tänkte att personen skojade, eftersom bilen stod mitt i skogen.

Lena åkte tillbaka till stället där bilen låg och upptäckte då att den inte gick att använda.

– Det var en krossad ruta, omkastade grejer inuti, skuffen var sönderriven och förarsätet var trasigt. Dessutom var alla hjulen borta då personen, eller personerna, hade tagit ut domkraften ur bilen för att få loss hjulen.

Vill varna andra

Lena polisanmälde händelsen och ringde försäkringsbolaget samt en bärgare. Därefter åkte hon hem för att hämta sommardäcken för att fästa hjulen så att bilen kunde dras upp på bärgningsbilen.

I ett Facebookinlägg vill hon nu varna andra för vad som kan hända om man lämnar bilen obevakad.

– Jag skrev för att alla mina vänner skulle tänka på att inte lämna en bil om den skulle fastna, utan bogsera bort den direkt, jag vill helt enkelt varna för vad som kan hända.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag