Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lena Hallengren skiljer sig från maken

Foto: Pontus Lundahl/TT / TT NYHETSBYRÅN
Lena Hallengren (S) med dåvarande maken Jonas Hellberg under en representationsmiddag på Stockholms Slott 2018.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Lena Hallengren (S), socialminister i övergångsregeringen, och Jonas Hellberg skiljer sig.

”Det är såklart inte enkelt att dela på liv som byggts samman under lång tid, men vi är överens om att det här är rätt för oss” skriver de i ett gemensamt inlägg på Facebook

Paret har varit gifta sedan 2001, enligt Barometern. De väljer att gå ut med skilsmässan för att ”slippa spekulationer” skriver de i Facebookinlägget:

”Vi skiljs åt som goda vänner efter många år tillsammans, stolta över våra fina barn som vi vill det allra bästa för och med delad vårdnad om vår lilla hund Tage”.

Lena Hallengren är socialminister i övergångsregeringen. Hon blev för många ett välbekant ansikte under coronapandemin. Efter regeringsskiftet kommer hon att bli gruppledare för S i riksdagen.

Även Jonas Hellberg är socialdemokratisk politiker, fast i region Kalmar där han är ordförande i stiftelsen Kalmar läns museum och Länsmuseernas samarbetsråd. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.