Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lejonet Mufasa fick ansikte och tassar stympade av tjuvjägare

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Reservatets fem lejon har förgiftats och dödats.
Foto: Akwaaba Predator Park

Ett vilddjursreservat i Sydafrika skakas av en fruktansvärd tragedi. I veckan har deras fem lejon förgiftats och dödats – och ett av dem har också fått ansikte och tassar stympade.

– Jag hoppas av hela mitt hjärta att han inte var vid liv, säger reservatets chef Bronwyn Moss till The Independent.  

Vilddjursreservatet Akwaaba Predator Park i sydafrikanska Rustenburg har sorg. Natten till måndagen bröt sig flera okända personer, som tros vara så kallade tjuvskyttar, in i parken och förgiftade fem lejon.

När reservatets chef Bronwyn Moss kom till sin arbetsplats på morgonen möttes hon av förödelse – flera döda lejon, varav ett dog i hennes armar, skriver brittiska The Independent

LÄS MER: Tjuvjägare bröt sig in i park – misstänks ha blivit uppätna


Natten till måndagen bröt sig flera personer in i reservatet och döda och stympade lejon.
Foto: Akwaaba Predator Park

Stympade tassar och ansikte

Tragedin slutade dock inte där. I reservatet fann Bronwyn Moss att ett av lejonen, Mufasa, hade stympats. Tassar och ansikte saknades på hans kropp.

Det är inte känt om lejonet levde när den grymma handlingen utfördes, men tanken plågar Moss. 

– Jag hoppas av hela mitt hjärta att han inte var vid liv, säger hon. 

Efter dådet har en väska med fyra lejontassar hittats i närheten av parken. Man har ännu inte kunnat fastställa att de kommer från Mufasa, men polisen har startat en utredning och kommer att DNA-testa tassarna. 

Reservatet utlovar belöning

Vilddjursparken utlovar en belöning till den som kan ge information ”som leder till att de här mördarna kan hittas”. 

– Det pågår mycket spekulationer om vad som får någon att göra något sådant här. Det kan vara för att sälja till troféjägare eller för att använda i traditionell medicin, säger Moss. 

I ett inlägg på Facebook tackar reservatet för det stöd som de mötts av under veckan, ”vi uppskattar era tankar och meddelanden”, skriver de. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.