Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lejon dödade 22-årig kvinna på djurcenter

Kvinnan dödades på The Conservators center i amerikanska delstaten North Carolina.
Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
Efter attacken sköts lejonet till döds. Bilden har inget med nyheten att göra.
Foto: Adobe Stock

En 22-årig kvinna dödades av ett förrymt lejon på ett djurcenter i USA.

Djuret ska ha rymt när hägnet städades, uppger ABC Eyewitness News.

Den tragiska händelsen inträffade på söndagen, i Caswell County i North Carolina i USA.

Alexandra Black, 22, från New Palestine i Indiana, hade nyligen tagit examen från Indiana State University. Hon hade arbetat på djurcentret Censervators Center i cirka två veckor när tragedin var ett faktum, skriver ABC Eyewitness News.

När ett hägn skulle städas smet ett av lejonen och gick till attack mot Alexandra, som inte överlevde. 

Detta enligt uppgifter från djurcentret.

– Vår vackra, intelligenta, passionerade Alex hade arbetat hårt, gratis, vid olika djur-relaterade centra. Det här var hennes fjärde praktikplats, eftersom hon verkligen ville göra en karriär och jobba med djur, säger Alexandra Blacks familj i ett uttalande, enligt ABC News. 

– Hon var en vacker ung kvinna som precis hade påbörjat sin karriär. Detta var en fruktansvärd olycka, och vi är i sorg.

https://twitter.com/AthansABC11/status/1079487328538763266

Lejonen sköts till döds

Poliserna som anlände till platsen försökte söva lejonet, men misslyckades.

För att komma åt Alexandra Blacks kropp bestämde man sig därför för att skjuta ihjäl djuret, uppger sheriffen Tony Darden Jr. i ett uttalande.

Det rapporterar USA Today

Samma nyhetssajt skriver att en professionellt utbildad djurskötare ansvarade för städningen som resulterade i att lejonet dödade kvinnan. Däremot hade djurcentret inte ansökt om ackreditering från en förening för djurparker  som erbjuder övningar som ska garantera säkerheten för både anställda och gäster.

En utredning har dragits i gång och djurcentret, som bland annat har ytterligare 14 lejon och över 16 000 besökare varje år, är stängt tills vidare.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.