På frågan vem han ville umgås med i en kvart Victoria Silvstedt eller Marit Paulsen svarade folkpartiledaren Lars Leijonborg Då får det bli Marit för man vill ju prata också.
På frågan vem han ville umgås med i en kvart Victoria Silvstedt eller Marit Paulsen svarade folkpartiledaren Lars Leijonborg Då får det bli Marit för man vill ju prata också.

Leijonborg hånade Silvstedt på möte

Publicerad
Uppdaterad
Folkpartiledaren Lars Leijonborg hånade fotomodellen Victoria Silvstedt i ett samtal med programledaren Harald Treutiger.
På frågan om vem han skulle välja att umgås med - Silvstedt eller Marit Paulsen - svarade Leijonborg:
- Då får det bli Marit för man vill ju prata också.
U.Silvstedt
Harald Treutiger
Hånet mot den internationellt kända fotomodellen Victoria Silvstedt kom plötsligt och oväntat efter Lars Leijonborgs traditionsenliga sommartal i Marstrand. Den kände tv-programledaren Harald Treutiger hade i lördags anlitats av folkpartiet som utfrågare efter valtalet.

"Alla skrattade"

Inför den stora publiken ställde Treutiger en rad frågor av skiftande karaktär till partiledaren. Bland annat frågade han: "Vem väljer du, Victoria Silvstedt eller Marit Paulsen?" Leijonborg svarade: - Allt beror på vad vi ska göra. - Det får du bestämma. Ni får femton minuter, sa Treutiger. Lars Leijonborg dröjde med svaret, och sa sedan: - Då får det bli Marit för man vill ju prata också. Harald Treutiger bekräftar för Expressen att det var exakt så folkpartiledaren uttryckte sig: - Alla skrattade när han svarade. Victoria Silvstedts mamma Ulla: - Det är jätteilla. Hur kan Lars Leijonborg säga så om min dotter? Han har väl aldrig träffat henne. En sak är säker: man kan inte klara sig utanför Sveriges gränser utan hjärna. Så, får Leijonborg din röst i höst? - Jag har aldrig röstat på honom. Och nej, inte i fortsättningen heller

"Klumpigt"

Victoria Silvstedts syster Veronica blir också upprörd när hon får veta vad partiledaren sagt: - Det var klumpigt, minst sagt. Det är ett konstigt uttalande om min syster från en som uppenbarligen har förutfattade meningar. - Leijonborg får väl umgås med vem han vill, men det är märkligt när han uttalar sig om sådant som han inte har en aning om.

"Inga kommentarer"

Expressen bad i går folkpartiledaren om en kommentar, men presschefen Niki Westerberg lät meddela: - Han har semester och har ingen kommentar till den skämtsamma ordväxlingen. När Expressen berättar om skämtet för den pensionerade EU-parlamentarikern Marit Paulsen (fp), säger hon: - Det låter lite småfånigt och kanske lite vågat, men det måste få lov att vara lite fniss även i storpolitiken. Lars har inget rykte om sig att vara jätterolig, det är väl bra om att han gör ett försök att vara lite smårolig.

"Vet inte vem det är"

På frågan om hon inte tror att Victoria Silvstedt tar illa upp, svarar Paulsen: - Jag känner inte henne. Jag har ingen aning om vem du pratar om. Jag vet inte vem denna Victoria är. Den kända folkpartisten och feministen Birgitta Ohlsson: - Jag tror inte att Lars menade något illa, men om familjen Silvstedt har tagit illa upp så är det förstås jättetråkigt. FOTNOT: Expressen har sökt Victoria Silvstedt för en kommentar, men utan resultat.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag