Leif GW Persson Foto: Simon HastegårdLeif GW Persson Foto: Simon Hastegård
Leif GW Persson Foto: Simon Hastegård
Margot Wallström Foto: Sven LindwallMargot Wallström Foto: Sven Lindwall
Margot Wallström Foto: Sven Lindwall

Leif GW:s råsop mot Margot Wallström

Publicerad

Leif GW Persson gav utrikesminister Margot Wallström en råsop i "Veckans brott" i går kväll.

När lägenhetsaffären kom på tal dömde han ut utrikesministerns agerande.

– Naturligtvis är det gediget korkat, säger han i programmet.

Leif GW Persson tog under gårdagens avsnitt av ”Veckans brott” i SVT upp förundersökningen om mutbrott som inletts mot utrikesminister Margot Wallström efter att det blivit känt att hennes hyreslägenhet ordnats av fackförbundet Kommunal.

Skarp i kritiken mot Wallström

Han sade sig inte vara helt säker på att hon gjort sig skyldig till mutbrott - men var samtidigt skarp i sin kritik mot utrikesministern.

– Naturligtvis är det gediget korkat, det gör mig förvånad. Erfarenheten visar hur korkat det är, det här har vi haft massor av genom åren och det slutar alltid på samma sätt, de råkar alltid väldigt illa ut, säger GW i programmet.

Han fortsätter:

– Nu har Margot försökt försäkra sig genom att prata med den som ska ge henne lägenheten för att försäkra sig om att det inte harmar någon annan men hon är redan långt ute på farliga vägar, med facit i hand skulle hon nog ha avstått.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag