Leif GW:s barnbarn greps för spioneri – flög drönare

Se senaste nytt med Expressen TV
Leif GW Persson berättar i TV4:s Nyhetsmorgon att hans tioåriga barnbarn greps för ”spioneri”.
Foto: TV4
Leif GW Persson berättar för programledarna Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist i TV4:s Nyhetsmorgon.
Foto: TV4

Leif GW Perssons barnbarn greps som misstänkt för spioneri.

Polisen slog till när den tioårige pojken provflög sin drönare runt ett hus – som visade sig vara Säpos kontor.

– Det redde ut sig ganska omgående, säger Leif GW i TV4:s Nyhetsmorgon.

Polisen grep två småpojkar när de flög drönare runt ett hus i Solna utanför Stockholm i torsdags. Leif GW Persson berättar i TV4:s Nyhetsmorgon på söndagen att den ene pojken är ett av hans 13 barnbarn.

– Han och hans kompis, de är i tioårsåldern, greps för olovlig underrättelseverksamhet alternativt spioneri. Det är ett förhållandevis ovanligt brott i de ålderskategorierna, säger Leif GW i programmet.

– De togs av polis när de provflög sin drönare runt ett hus i Solna. Det råkade vara så att det huset som har en ganska diskret framtoning, det ligger i verksamhetens natur, är Säpos kontor, säger han.

Reddes ut på tio minuter

Någon anmälde drönarflygningen och polisen ryckte ut. Polis i yttre tjänst grep pojkarna, men misstanken för spioneri avskrevs snabbt. Fallet reddes ut på tio minuter och pojkarna släpptes.

– Polisen i Solna fungerar alldeles utmärkt. Jag har bott där i snart 30 år och har stort förtroende för dem. Det redde ut sig ganska omgående, säger Leif GW till TV4.

Programledaren Steffo Törnquist frågar skrattande om pojken sade ”Leif är min farfar, släpp mig!” till poliserna. Leif GW svarar, också med ett skratt, att barnbarnet ”inte ens behövde säga det” eftersom polisen bad om föräldrarnas telefonnummer.

– Tio minuter senare var allt utrett. De fick behålla drönaren, det hör till saken. Sannolikheten för fortsatt brottslighet är låg, säger Leif GW Persson i Nyhetsmorgon.

– Han är mitt barnbarn, han är en utmärkt person som kan gå hur långt som helst, säger han.

Anstalten har fått nog av ex-predikanten – skickas i väg.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.