Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Leif GW om rymlingen: Nästan lite orolig

Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Foto: Janne Åkesson / SWEPIX

Inne på den trettonde dagen och fortfarande finns inga spår efter den morddömde rymlingen Kristofers Kastellanoss, 25. 

Nu går kriminalprofessor Leif GW Persson ut i TV4s:s Nyhetsmorgon och uttrycker sin oro för rymlingen. 

– Det värsta är om han ligger kvar där ute och råkat illa ut. Jag blir nästan lite orolig för honom, säger profilen i programmet.  

Den 12 juli lyckades den morddömda Kristofers Kastellanoss, 25, rymma från den fångtransport han färdades i från Göteborg mot Sala. Det var vid en oplanerad kisspaus i närheten av Laxå i Närke som Kastellanoss fick chansen att ta till flykten när en i fångtransportens personal fick trängande behov. 

Trots en massiv polisiär insats med både polishundar och helikoptrar har rymlingen lyckats hålla sig undan. 

”Ligger kvar där ute”

Kriminalprofessorn Leif GW Persson siade så sent som i förra veckan om att Kastellanoss skulle vara gripen inom 24 timmar och sa bland annat att det inte finns någonstans en morddömd kan gömma sig. Nu, tretton dagar efter försvinnandet är rymlingen fortfarande spårlöst borta. 

– Jag är uppriktigt förvånad. Det värsta är om han ligger kvar där ute och råkat illa ut. Det har varit kolossalt varm så det är inte så lätt för jyckarna att hitta honom. Jag blir nästan lite orolig för honom, säger profilen i Tv4s program Nyhetsmorgon.

Polisen anmält om tjänstefel 

Kort efter att Kastellanoss rymt blev han internationellt efterlyst och en internutredning kring händelsen upprättades. 

Facket har tidigare riktat skarp kritik mot att man inte stannade på en säker plats och i måndags upprättade Henrik Dahlström, som var stabschef vid sökandet efter Kastellanoss under det första intensiva skedet, en polisanmälan om tjänstefel.

– Vi har anledning att anta att det finns brister i hanteringen av rutinerna, att det är någon form av tjänstefel som har begåtts, och att han har försvunnit till följd av det, sa Henrik Dahlström tidigare till Expressen.

Kristofer Kastellanoss dömdes i april till 14 års fängelse för att ha knivmördat en man men har överklagat domen till hovrätten där målet ännu inte avgjorts.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!