Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Leif GW Persson försvarar Felix Herngren om troféjakten

Leif GW om Herngren: ”Har givit en rimlig förklaring som jag tror på”.
”Jag har absolut inte jagat babian i Afrika eller någon annanstans”, sa Felix Herngren, som sedan inte svarat på Expressens uppföljande frågor.
Foto: /IBL
Leif GW Persson, som jagat tillsammans med Herngren, säger nu att regissören berättat om babianjakten tidigare. ”Inte han som har skjutit”, försvarar GW sin vän.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Felix Herngren får mycket kritik på sociala medier efter Expressens granskning av troféjakt i Afrika. 

Nu försvarar Leif GW Persson den folkkäre regissören och komikern. 

– Felix har givit en rimlig förklaring som jag tror på. 

Expressens granskning av 82 svenska troféjägare fick stort genomslag under påskhelgen. Vi kunde bland annat avslöja att svenska jägare skjutit ett stort antal lejon, elefanter och leoparder. 

En av jägarna som ingick i granskningen var filmregissören och komikern Felix Herngren, som just nu är aktuell i nya succéprogrammet ”Masked singer”. Expressen kunde visa att Herngren importerat jakttroféer av babian och afrikansk sibetkatt. När vi ställde frågor om importen svarade han i ett sms att han inte ”skjutit babian men att någon i sällskapet han jagade med kan ha gjort det”. Expressen har därefter förgäves försökt få ett svar från Herngren på varför han står för importen om det inte var han som sköt – tillstånden för jakttroféer är personliga och ska inte överlåtas till någon annan.

Dokumentet där Herngren vill exportera troféer från Sydafrika.
Felix Herngren är just nu aktuell med tv-programmet ”Masked singer”, som han gör tillsammans med Pernilla Wahlgren, Nour El Refai och Måns Zelmerlöw.
Foto: JESSICA GOW / TT NYHETSBYRÅN

Kritiska kommentarer raderas

Herngren har efter Expressens granskning fått mycket kritik på sina sociala mediekanaler, vilket Aftonbladet var först med att berätta. Nu har kritiska kommentarer raderats från Herngrens Instagram, där han har 119 000 följare.

Nu tar Leif GW Persson Felix Herngren i försvar. De båda är goda vänner och har jagat tillsammans vid flera tillfällen. 

– Felix säger att det inte är han som skjutit babian på den här resan och har givit en rimlig förklaring som jag tror på. 

Leif GW försvarar Felix Herngren

Enligt Leif GW Persson fick han kännedom om jaktresan redan för något år sedan och frågade då om babianerna.

– Jag har inte så mycket till övers för folk som håller på och skjuter babianer ska du veta, men Felix är en omdömesgill och försiktigt jägare och han är välkommen att fortsätta jaga hos mig, säger han.

Expressen har sökt Felix Herngren som inte återkommit.

Kändisarna som importerat jakttroféer.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.