Allt fler kastar sig in i kampen för att Maj, 83, ska få bo kvar. Upprörd? Här kan du stötta Maj, 83, kamp: MEJLA HÄR!
Allt fler kastar sig in i kampen för att Maj, 83, ska få bo kvar. Upprörd? Här kan du stötta Maj, 83, kamp: MEJLA HÄR!

Ledningens öppna brev: Låt Maj få bo kvar

Publicerad
Uppdaterad
Läs brevet från HSB:s ledning till bostadsrättsföreningen Skattens styrelse:

Maj måste få bo kvar!

  Vi vädjar till er i bostadsrättsföreningen Skatten i Sundsvall att ni ändrar ert beslut om att lägenheten där Maj har bott ska säljas på exekutiv auktion. Vi är fullt medvetna om att det är ni i styrelsen i er lokala bostadsrättsförening som fattar alla beslut i er verksamhet. Så är det i alla 4.000 bostadsrättsföreningar som finns inom HSB. Makten är byggd underifrån och därför är det inte vi som ovan ifrån kan ändra beslut vi inte gillar. Dessutom kan vi inte enligt lag ändra era beslut eftersom det är ni som är fastighetsägare.   Trots detta skriver vi till er som som representanter för HSB i hela landet och för HSB Mitt i Sundsvall. Vi i HSB har verkligen jobbat stenhårt under många år för att vi som kooperativ organsation måste leva upp till våra värderingar. Vi ska stå för Engagemang, Trygghet, Hållbarhet och Omtanke och Samverkan i allt vi gör. Vi anser att ni i ert beslut inte lever upp det som alla i HSB måste stå för. Att tvångsförsälja lägenheten efter att Maj vid 83 år ålder har bott i den i 65 år p g a några få felande betalningar är inte att leva upp till våra värderingar om Trygghet och Omtanke.   Vi har full förståelse för alla reaktioner från allmänheten som väller in till oss i HSB och till tidningarna. Frågan har på några dagar vuxit till en folkstorm mot HSB trots att det inte handlar om HSB centralt utan om en lokal bostadsrättsförening. Men exemplet visar hur en felande länk i den långa kedjan förstör för det vi gemensamt faktiskt arbetar för.   Tiden är knapp men det finns fortfarande möjlighet för er i bostadsrättsföreningen att ändra ert beslut. Vi tycker att ni dessutom ska bjuda in alla grannar till ett möte i frågan, innan ert beslut verkställs. Vi vädjar till er att inte förstöra hela HSBs anseeende, men framför allt med tanke på hur situationen ser ut för Maj. Hon måste få bo kvar och hon måste också få hjälp från de sociala myndigheterna i Sundsvall. Om så hade skett på ett tidigare stadium hade denna situation inte behövt uppstå.   Med vänlig hälsning   Yngve Stridh vd, HSB Mitt Gun-Britt Mårtensson förbundsordförande, HSB Riksförbund    

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag