Ledningens krav efter  nya Twitterskandalen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Janerik Henriksson / Scanpix

Christoffer Hurtig är inte den ende vänsterpartisten som önskat livet ur sina politiska motståndare.

Tidigare har även partikamraten Simon Fors twittrat - och fått skarp kritik.

Nu slår partiledningen tillbaka mot Twitter-skandalerna.

– Man ska bete sig i sociala medier som man gör i en debatt och visa respekt mot sina politiska motståndare. Vi tolererar inte sådant här, säger Vänsterpartiets partisekreterare Aron Etzler.

Christoffer Hurtig twittrade ut dödshot mot migrationsminister Tobias Billström, skrev "hurra" om prinsessan Lilians död och önskade livet ur resten av kungafamiljen på Twitter. Nu svarar partiledningen:

– Det är förkastligt och helt oacceptabelt. Det hör inte hemma i vårt parti, säger Aron Etzler.

Samma regler i sociala medier som i debatter

Han förklarar att man inom Vänsterpartiet inte har något policydokument för hur förtroendevalda politiker ska uppföra sig i sociala medier.

– Skälet till att vi inte har det är helt enkelt för att det inte ska vara någon skillnad på hur våra politiker beter sig i sociala medier och när de debatterar eller träffar våra politiska motståndare. Det här går tvärtemot våra politiska värderingar, säger Aron Etzler.

"Har visat ut vi kommer att agera framöver"

Han menar att man framöver kommer att vidta samma åtgärder om andra förtroendevalda vänsterpartister skulle ge uttryck för samma åsikter och önskningar som Christoffer Hurtig och tidigare Simon Fors har gjort i sociala medier:

– Vi har visat i dag att vi tar tag i sådant här. Vi har visat hur vi kommer att agera i sådana här situationer framöver, och att våra förtroendevalda politiker ska respektera sina politiska motståndare.

Expressen.se har sökt Christoffer Hurtig och Simon Fors.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.