Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ledaren för världens största familj är död

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
En bild tagen 2011 på Ziona Chana och hans jättelika familj.
Foto: ADNAN ABIDI / TT NYHETSBYRÅN

38 fruar, 89 barn och 36 barnbarn.

Så stor är den indiska sektledaren Ziona Chanas familj – som tros vara världens största.

Nu har han avlidit 76 år gammal efter en tids sjukdom, rapporterar BBC.

I söndags fördes den indiska sektledaren Ziona Chana akut till sjukhus i den indiska delstaten Mizoram där han bekräftades död vid ankomst.

Delstatens guvernör Zoramthanga bekräftar dödsfallet på Twitter.

”Det är med tungt hjärta jag tar farväl av herr Ziona, som tros ha varit överhuvud för världens största familj, med 38 fruar och 89 barn”, skriver han på Twitter.

Om Ziona Chana verkligen hade världens största familj är oklart, då många genom åren gjort anspråk på rekordet. Lokala tidningar har flera gånger hänvisat till ett världsrekord, men exakt vem som utfärdat rekordet är okänt.

Ett annat frågetecken är exakt hur stor familjen är, då flera motstridiga uppgifter förekommit i medierna.

Förespråkade polygami

En förklaring till att Ziona Chanas familj blev så stor är att han var ledare för den religiösa sekten Chana Pawl, som förespråkar att män ska leva i polygama förhållanden. 

Sekten har i dag drygt 2 000 anhängare och de bor alla i byn Baktawng Tlangnuam utanför det jättelika hus, med 100 rum, som Ziona Chanas familj lever i.

Enligt guvernör Zoramthanga har huset blivit en stor turistattraktion då många vill besöka Mizoram för att få en glimt av den jättelika familjens vardag.

Ziona Chanas jättelika familj bor i ett hus med 100 rum i den indiska byn Baktawng Tlangnuam.
Foto: STR / SCANPIX

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.