Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Leah, 17, drunknade i poolen i svenskparadiset

Tänk på det här vid en olycka.
Familjen var på semester på Teneriffa. Foto: Facebook / Facebook
Leah blev 17 år. Foto: Privat / Privat

Leah Wilson, 17, bestämde sig för att ta ett morgondopp i poolen på Teneriffa. Men när hennes vän skulle gå ner till henne såg hon att Leah låg livlös i vattnet.

Nu berättar mamman om den stora saknaden.

– Det känns som att någon har slitit ut mitt hjärta, säger Marie Fitzsimmons, 44, till Daily Mirror.

17-åriga Leah Wilson älskade att bada och simma. När familjen, som är hemmahörande i Storbritannien, befann sig på semester på den spanska ön Teneriffa bestämde hon sig en morgon för att ta ett dopp i poolen innan resten av resesällskapet vaknade.

Leahs mamma Marie Fitzsimmons, 44, väcktes sedan av ett högt skrik från Leahs bästa vän, som också var med på resan. Marie Fitzsimmons sprang till poolen och möttes av en fruktansvärd syn – hennes dotter låg livlös i vattnet.

Trots hjärt- och lungräddning gick Leahs liv inte att rädda. Hennes lungor hade fyllts med vatten.

– Det är det jobbigaste jag någonsin kommer gå igenom. Folk säger att det kommer blir enklare men vi kommer aldrig glömma vad vi såg den morgonen eller vad vi hörde. Aldrig, säger Marie Fitzsimmons till Daily Mirror.

”Alla älskade henne”

Marie Fitzsimmons beskriver sin dotter som ”vacker, smart och full av liv”. Hon drömde om att jobba som revisor och att köpa sitt egna hem.

– Alla älskade henne. Hon var väldigt omtyckt. Hon var så artig och väluppfostrad. Hon var helt enkelt en helt fantastisk tjej.

Bara två dagar innan olyckan hade Leah bockat av en av grejerna på sin bucketlist – att simma med sjölejon.

– Två dagar senare hände det här, säger Marie Fitzsimmons till Daily Mirror.

Har inte fått hem kroppen

Det är dock oklart hur det gick till när Leah drunknade, men hennes mamma tror att hon kan ha ramlat ner i poolen, eller dykt och slagit i hakan och sedan svimmat.

– Hon hade ett jack i munnen, det kom blod och hon hade ett blåmärke på hakan så vi tror att hon har slagit i någonting. Hon har troligen dykt och slagit i hakan, säger Marie Fitzsimmons.

Familjen skulle egentligen ha stannat på Teneriffa till den 16 augusti, men valde i stället att boka flygbiljetter hem till Storbritannien dagen efter olyckan. De var tvungna att lämna kvar Leahs kropp.

Enligt Marie Fitzsimmons är familjen förkrossade och vill inget annat än att få hem kroppen.

– Ingen av oss pratar. Det är mycket gråt. Ingen äter eller dricker.

Leahs vän, som också var den som först hittade henne i poolen, startade en insamling för att hjälpa familjen att få hem kroppen som fortfarande är kvar på Teneriffa.

Familjen har försökt att få hem Leah med hjälp av försäkringar, men då det har dragit ut på tiden har de nu valt att anlita ett företag som ska hjälpa dem.

– Jag kan inte vänta längre, jag behöver få tillbaka henne, säger Marie Fitzsimmons.

Här är några nyheter att hålla koll på.