Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Le Pens systerdotter lämnar politiken

I ett brev till tidningen Le Dauphiné Libéré skriver Marion Maréchal-Le Pen mer detaljerat om sitt val att lämna politiken.Foto: Paul Durand / Epa / TT
Marion Maréchal-Le Pen och Marine Le Pen.Foto: Lionel Cironneau / AP

Efter maktkampen inom Front National – nu lämnar Marine Le Pens systerdotter politiken.

Marion Maréchal-Le Pen – utpekad som potentiell framtida ledare för partiet – meddelar i ett brev till sina väljare att hon vill tillbringa mer tid med sin dotter.

Emmanuel Macron och En Marsche bokstavligen krossade Marine Le Pen och Front National – med 66,1 procent av rösterna mot 33,9 procent – i det franska presidentvalet. Och det har spekulerats i att 27-åriga Marion Maréchal-Le Pen – systerdotter till Marine Le Pen och dotterdotter till Front National-grundaren Jean-Marie Le Pen – skulle komma att ta över partiet efter förlusten.

Tidigare har Jean-Marie Le Pen dessutom sagt att Marion Maréchal-Le Pen vore en bättre presidentkandidat än Marine Le Pen. Men nu verkar den politiska karriären vara över för det unga stjärnskottet. Le Parisien skriver att hon lämnar politiken helt.

Det handlar, säger Marion Maréchal-Le Pen, om ett "personligt val", och hon har redan informerat Marine Le Pen om beslutet. Le Parisien skriver att hon vill "förändra sitt liv". Vidare ska hon ha sagt att hon inte vill svika sina väljare.

– Jag respekterar hennes beslut. Jag vet hur krävande det politiska livet kan vara, säger Marine Le Pen om systerdotterns avhopp.

 

LÄS MER: Maktkampen mellan Marine Le Pen och systerdottern

 

Saknade sin dotter

I ett brev till tidningen Le Dauphiné Libéré skriver Marion Maréchal-Le Pen mer detaljerat om sitt val att lämna politiken. Brevet är riktat till hennes väljare i departementet Vaucluse i södra Frankrike, och i det står bland annat:

"Jag har saknat min lilla dotter under hennes väldigt dyrbara år. Hon saknade även mig fruktansvärt mycket. Det är viktigt att jag får lägga mer tid med henne."

Vidare skriver 27-åringen att hon aldrig gett upp tanken på att en dag återvända till politiken:

"Ni vet att den här politiska världen alltid varit min. Vid 27 års ålder finns fortfarande tid att lämna politiken ett tag."

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.