Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Layla, 5: ”Boris måste ställa sig i skamvrån”

Här tvingas Boris Johnson be om ursäkt efter omtalade festen
”Boris måste ställa sig i skamvrån”, säger femåriga Layla Somani i ett viralt klipp.
Foto: Privat
Storbritanniens premiärminister Boris Johnson.
Foto: JACK HILL / AVALON / STELLA PICTURES/JACK HILL / AVALON AVALON

Boris Johnson får massiv kritik från alla håll för ”partygate”.

En femårig skolflicka stod för en sågning som blivit viral.

– Han måste ställa sig i skamvrån, säger Layla Somani enligt Daily Mail.

Brittiske premiärministern och hans stab höll en trädgårdsfest under Storbritanniens första lockdown i maj 2020. Bilder visar hur Johnson umgås med anställda på Downing Street med ost och vin på borden. 

– Ingen sa till mig att det här var emot reglerna, säger Johnson.

Premiärministern har bett om om ursäkt, men många är fortsatt mycket kritiska mot hans agerande. En av dem är femåriga skolflickan Layla Somani från Leicester. 

Layla blev intresserad av Johnson och drottning Elizabeth förra året och har sedan dess börjat följa nyheterna på tv. I ett viralt klipp förklarar hon, medan pappa Nick filmar henne, för sin farmor och farfar vad Johnson har gjort fel.

– Boris Johnson sade till alla att stanna hemma under nedstängningen, men själv gick han till en fest. Boris har varit olydig och måste ställa sig i skamvrån. Han behöver be alla om ursäkt, säger Layla i klippet.

”Boris måste ställa sig i skamvrån”, säger femåriga Layla Somani i ett viralt klipp.
Foto: Privat

”När jag är vuxen tänker jag definitivt bli premiärminister”

Hon förklarar för farföräldrarna att Johnson inte kan fortsätta leda landet eftersom han ”inte kan gå tillbaka till sin premiärministerbostad”.

– Någon annan kommer att bli premiärminister och vara bra på det, men Boris Johnson är inte det längre, han är en dålig premiärminister, säger Layla – innan hon avslutar med att ändå ge Johnson en smula hopp:

– Men om han har tur kan han få åka tillbaka till sin premiärministerbostad och bli premiärminister igen. Vi får se hur det blir.

De stolta föräldrarna lade upp klippet på sociala medier.

– Vi kunde inte sluta skratta. När hon förklarade fattade vi hur mycket hon faktiskt har lärt sig om det här, säger Laylas mamma Devina Somani.

Klippet blev viralt och många skrev i kommentarsfältet hur imponerade de är av femåringen.

– Hon blev väldigt stolt när folk skrev ”Layla är vår framtida premiärminister”. Hon sade, ”Jag är lite för ung för det just nu, men när jag är vuxen tänker jag definitivt bli premiärminister”.

Boris Johnson: ”Storbritannien stänger inte ned igen”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.