Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lavrovs styvdotter lever i lyx – stoppas av britterna

Barnvagnsprotest för krigets yngsta offer
Lavrovs påstådda styvdotter Polina Kovaleva.
Foto: Twitter/ Maria Pevchikh
Den förstörda hamnstaden Mariupol.
Foto: MAXIMILIAN CLARKE/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK / MAXIMILIAN CLARKE/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK SHUTTER

Britterna fortsätter att strama åt den ekonomiska snaran kring Ryssland.

På torsdagen presenterades sanktioner mot den paramilitära organisationen Wagner-gruppen, bankjätten Gazprombank och utrikesminister Lavrovs 26-åriga styvdotter Polina Kovaleva som till vardags bor i luxuösa Kensington, London, rapporterar BBC.

Polina Kovaleva bor i de finare delarna av London i en lägenhet som kostade dryga 50 miljoner kronor – en bostad som hon köpte när hon var 21. Under uppväxten gick hon på privatskola i Bristol och på fritiden spelar hon gärna tennis.

Det luxuösa livet i Kensington och det flashiga livet som hon gärna visar upp på sociala medier är möjligt tack vare av att hon är Rysslands utrikesminister Sergej Lavrovs styvdotter. Mamman Svetlana Polyakova är Lavrov andra fru, om än inofficiell, då han sedan 50 år tillbaka är gift med en annan kvinna, vilket Aleksej Navalnyjs antikorruptionsbyrå avslöjat.

https://twitter.com/pevchikh/status/1501878715709632518

Släktskapet till den ryske toppolitikern är också anledningen till att hon nu omfattas av de sanktioner som Storbritannien riktar mot den ryska eliten, rapporterar BBC.

I de nya sanktionerna sällar hos sig till en grupp med mycket stor makt. Där återfinns såväl den paramilitära Kreml-lojala privatarmén Wagner-gruppen, som Rysslands tredje största bank Gazprom bank, och den proryske borgmästaren i Melitopol, Galina Daniltjenko som på oklar väg tillsattes sedan den riktiga borgmästaren kidnappats av den ryska ockupationsmakten.

Här uppträder cellisten i centrum av förödelsen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.