Lavin har drabbat skidcenter i Norge

Publicerad

Sjusjøen skidcenter i Norge har drabbats av en lavin.

En person ska enligt NRK ha kommit ut ur skredet och ett stort räddningspådrag har satts in.

Det är polisen i Hedmark som på lördagsmorgonen skriver på Twitter om en lavin i Sjusjøen, Norge.

Det är ännu oklart hur många som personer som drabbats, men en person har enligt polisen tagit sig ut ur lavinen helskinnad. Det här rapporterar norska NRK.

Räddningsarbetare och polis är på plats och söker efter skidåkare i området.

– Det är lite tidigt att säga något om storleken på jordskredet och om flera hur många personer som svepts med, säger verksamhetschefen på skidorten, Björn Appeal Sveen, för NRK.

Enligt polisen registrerades ett jordskred under natten mot lördag. Skredet ska ha varit i närheten av alpinanläggningen. Det ligger enligt NRK ungefär 20 kilometer från Lillehammar.

På skidcentrets hemsida står det att snödjupet i området under lördagen är ungefär 70 centimeter.

 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag