Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Laura, 37, lade upp en bröstbild: ”Är inte ett sexobjekt”

Cancerformerna som flest drabbas av
Män dömer hennes kropp efter operationerna, berättar Laura.Foto: Facebook
Nu säger Laura ifrån mot de som sexualiserar och nedvärderar henne.Foto: Facebook

Laura Owens drabbades av bröstcancer när hon var 31 år.

Hon har genomgått en dubbel mastektomi – båda hennes bröst har opererats bort.

Nu berättar hon om vilka kommentarer hon fått från män när hon visar sin kropp.

”Jag är en stark jävla kvinna, inte ett sexobjekt”, skriver hon på Facebook.

Bilden visar hennes överkropp. Ärren syns tydligt över de bortopererade brösten efter mastektomi, operationen som Laura Owens tvingades genomgå på grund av bröstcancern.

37-åriga Laura Owens, från Formby, Storbritannien, ville dela med sig av sin resa, uppdatera sina nära och kära och med stolthet visa upp sin kropp.

”Det är oförskämt”, skriver Laura om kommentarerna hon fått.Foto: Facebook

Men flera (övervägande del män) fällde kommentarer som hon inte alls var beredd på om hennes utseende. I ett inlägg på Facebook, där hon visar sitt bröst och ryter ifrån mot reaktionerna, skriver hon:

”Under den senaste veckan har två killkompisar, som jag inte har träffat på länge, sagt så här till människor framför mig: 'Du skulle ha sett Laura under sin glanstid för tio år sedan'. Det är oförskämt.”

”Det är skrattretande”

Laura menar att kommentarer som dessa kanske hade påverkat henne för tio år sedan, men att hon nu känner sig mer bekväm än någonsin i sin kropp.

Nu säger Laura ifrån mot männen som sexualiserar och dömer hennes kropp.Foto: Facebook

”Det är skrattretande att vissa människor tror att mina glansdagar var när jag hade hela ansiktet fullt med smink, perfekt hår, sexiga outfits, vadderad behå och klädde mig för bekräftelsen från andra”, skriver hon.

”I helvete heller. Jag är stark och kapabel, jag står upp för det jag tror på. Jag lämnar människor eller situationer som gör mig obekväm. Och jag bär kläder som gör mig glad, inte sexig.”

Står upp för sin kropp – som den är

Hon berättar att hon som ung fokuserade mycket på utstrålning, pengar och status – men nu är hon stolt över att ha fått större perspektiv efter att ha överlevt bröstcancer.

”Jag är stolt över att jag bryr mig mer om vad jag själv tycker än om vad andra tycker”, skriver hon.

”Efter att ha fått mina bröst borttagna två gånger på grund av sjukdomen har jag lärt mig att uppskatta min kropp precis som den är. Jag har ärr, rynkor och en platt bröstkorg men jag är full av liv. Jag är en stark jävla kvinna, inte ett sexobjekt. Jag är inte här för din skull.”

Laura Owens avslutar inlägget med ännu ett starkt budskap:

”Jag är mer än mitt utseende. Och om du inte kan se det är det ditt problem. Det här är MINA glansdagar.”

Här är inlägget i sin helhet:

https://www.facebook.com/growlittlelight/posts/10161174002810453