Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Låtsades vara försvunna Maddie – föräldrarna rasar

Sökandet efter försvunna Maddie McCann pågår fortfarande.
Madeleine McCann har varit försvunnen i över tolv år. Foto: AP / AP PA
Maddies föräldrar, Kate och Gerry. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

På en restaurang smygfotades Madeleine McCanns föräldrar. 

Bilderna lades ut på sociala medier – varpå ett nyskapat konto låtsades vara den försvunna flickan.

Mamma och pappa närmare än jag trodde”, löd kommentaren, enligt The Sun.

Nu rasar föräldrarna. 

Det har gått över tolv år sen brittiska flickan Madeleine McCann försvann spårlöst under en familjesemester i Portugal. 

Sedan dess har föräldrarna förtvivlat följt sökandet efter flickan – utan framgång. 

Teorierna om Maddies försvinnande har varit många och olika. Tidigare i år uppgav en polis att flickan kan ha vandrat i väg, snarare än att ha kidnappats vid lägenheten. 

Föräldrarna, Kate och Gerry, har vägrat ge upp hoppet om att hitta sin dotter.

Nu rasar de mot ett så kallat ”internet troll” som låtsats vara försvunna Maddie. 

Låtsades vara försvunna Maddie McCann

Under ett restaurangbesök i Skottland på lördagen blev föräldrarna smygfotade av en annan gäst – som lade upp bilden på Facebook, skriver brittiska tabloiden The Sun.

En person valde då att skapa ett nytt konto – i Madeleine McCanns namn – och utgav sig för att vara den försvunna dottern. 

Mamma och pappa närmare än jag trodde”, löd kommentaren till bilden, enligt The Sun.

Enligt tidningen är föräldrarna ”chockade och ledsna att någon kan sjunka så lågt”. En källa nära familjen säger till tidningen: 

– Det verkar som de inte kan få njuta av en middag med familjen dagen före Remembrance Sunday (minnesdagen för att hedra krigsveteraner, reds anm) utan att någon galning kränker dem, och till vilket syfte? De tycker det är vidrigt. 

– Det har pågått sedan första dagen och de undrar om det någonsin kommer upphöra. Det är elakt, okänsligt och huvudlöst. 

Startade fejkat Tinderkonto 

Tidigare i år har ett fejkat konto i dejtingappen Tinder också låtsats vara 18-åriga ”Madeleine McCann”, skriver Mirror. 

Treåriga Madeleine McCann låg och sov i ett hus som hennes föräldrar hyrt i semesterområdet Praia da Luz i södra Portugal i maj 2007. Samtidigt satt de och åt middag på en restaurang i närheten.

När de kom tillbaka var deras dotter borta. Kvar fanns bara hennes två syskon. Och snart fick allmänheten veta allt om mardrömmen. 

Fallet Maddie McCann har rapporterats omfattande i alla stora internationella medier och tidigare i år släppte Netflix dokumentären ”The disappearance of Madeleine McCann”.