”Låt romer ha sina egna sedvänjor”

Illustration: Loka Kanarp

Premium: Mordet på Nadja Blom har rest mängder av frågor om parallella rättsskipningar och destruktiva hedersstrukturer. 

Nu berättar en romsk man med stor insyn i romani kris om varför det är viktigt för vissa romer att behålla dessa kulturella yttringar – och varför de inte anser sig kunna gå till polisen.

 – Det blir bara mer bråk. De skulle inte förstå oss. 

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 79 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Öppna bråket i danska kungahuset efter tuffa beslutet av drottningen

Premium: Största krisen på 20 år, menar experter • Prins Joachims ilska: ”Handlar om hans barn”

Annekteringen kan kosta Putin många miljarder

Premium: Annekterar i dag: ”Som att återuppbygga Sovjet”

175-miljonersvilla slår nytt rekord på Hemnet

Premium: Kolla bilderna inifrån • Årets 10 största husaffärer