Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lastbilen välter
rakt ner i stupet

Här går bogseringsarbetet galet.

Lastbilen störtar ner för bergväggen och tar bärgningsbilen med sig.

Otroligt nog klarar sig båda förarna utan några större skador.

Lastbilsföraren hade kört fast i det hala väglaget vid Leirosen i Nordland i går på förmiddagen. En bogseringsbil kom till undsättning och hade kopplat allt när rutinarbetet slutade i stor dramatik.

Lastbilen började först luta mot vägräcket, för att strax efter störta rakt ner, skriver tidningen Helgeland Arbeiderblad.

Sedan drogs bärgningsbilen med och störtade efter.

Chauffören till bärgningsbilen hann ta sig ut och fick bara sekunden senare se hur båda fordonen drogs 60 meter ner i stupet. Föraren till lastbilen, som var registrerad i Lettland, klarade sig också men vårdas på sjukhus för svåra benbrott.

– Jag stod och tittade på bogseringsarbetet när fordonen plötsligt bara försvann, säger ögonvittnet Per Einar Antonsen från räddningstjänsten, till VG Nett.

Han pratade med bogseringsbilens chaufför kort efter olyckan.

– Han berättade att ena kättingen olyckligt hade lossnat, men att det samtidigt var en enorm tur att han själv inte drogs med ner i branten.

Chauffören själv, Arnt Ove Brattbakk, är förvånansvärt lugn när norska TV2 pratar med honom samma kväll.

– Det är en dag jag kommer minnas för resten av livet. Hade jag väntat en liten sekund till med att hoppa ut hade jag inte pratat med dig i dag, säger han till tv-kanalen.

Han kommer ihåg vad han tänkte när han kände hur hans bärgningsbil började dras med lastbilen.

– Jag känner att det rycker i bilen min. Jag tittar i backspegeln och tänker att vad f-n är det som händer nu. Sedan kliver jag ur bilen, berättar Arnt Ove Brattbakk.

– Jag är säker på att jag inte hade kunnat göra på annat sätt, det var han som drog med sig mig och jag vet inte varför men jag tror inte han var rustad för norska vintervägar med sina sommardäck.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.