Lastbilen kraschade och tusentals liter öl åkte ut på vägen i närheten av Grängesberg. Foto: Läsarbild
Lastbilen kraschade och tusentals liter öl åkte ut på vägen i närheten av Grängesberg.  Foto: Läsarbild

Lastbil välte - tusentals ölburkar på vägen

Publicerad
Uppdaterad
En man fördes till sjukhus efter att lastbilen från Kopparbergs bryggeri kraschade våldsamt i diket i närheten av Grängesberg.Stora delar av lasten ramlade ut.
- Det kan handla om tusentals liter öl i lastbilen, säger Ulrika Scharnke, informationschef på Kopparbergs bryggeri.
Olyckan inträffade efter riksväg 50 i närheten av Grängesberg i Dalarna. En lastbil som transporterade dryck från Kopparbergs bryggeri körde av okänd anledning i diket och lastbilen kraschade våldsamt.
En man som körde lastbilen skadades, oklart hur svårt, och fördes till Falu lasarett med ambulans.
– Han var klar och vaken, säger ett vittne på platsen till Expressen.se.

Lasten kastades ut

Stora delar av lasten, tusentals liter öl i burkar, ramlade ur lastbilen i samband med olyckan. Polisen ska dock snabbt ha varit på plats.
– Jag tror inte att det har försvunnit något, säger ett vittne.
Från polisens sida har man inga uppgifter om att någon del av lasten försvunnit efter olyckan.
– Men någon har säkert gått in i naturvårdande syfte och städat lite. Det är mycket möjligt, säger Sven-Åke Petters, presstalesman vid polisen i Dalarna.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag