En lastbil blockerar nu E4:an efter att en kraftigt berusad förare kört rätt in i mitträcket. Foto: Pontus Stenberg
En lastbil blockerar nu E4:an efter att en kraftigt berusad förare kört rätt in i mitträcket.  Foto: Pontus Stenberg

Lastbil kraschade rätt in i mitträcket på väg

Publicerad

En långtradare på tvären blockerade E4 i höjd med Nyköping på måndagsmorgonen.

Den kraftigt berusade lastbilschauffören fick sladd och körde rakt in i mitträcket.

Samtidigt har ännu en olycka inträffat i halkan.

– En bil ska ha blivit påkörd bakifrån, säger Tobias Persson på polisen i Södermanland.

Den första olyckan inträffade på E4 i höjd med Nyköping, mellan trafikplatserna Hållet och Pålljungshage, tidigt på måndagsmorgonen. En långtradare fick då sladd på den hala vägen och körde rakt in i mitträcket.

Men halkan är inte det enda som tros ligga bakom olyckan. Lastbilschauffören, som är i 65-årsåldern, ska nämligen vara rejält berusad.

– Föraren till lastbilen är misstänkt för rattfylleri. Jag kan inte beröra berusningsgraden, men vi har tagit prov och han är inlagd för tillnyktring på polisstationen, så det är klart att det är märkbart, säger Tobias Persson, vakthavande befäl på polisen i Södermanland.

Lastbilen blockerade ett av körfälten och trafiken fick ledas om till det öppna fältet. Ingen person har kommit till skada i olyckan.

Vid 07.40-tiden kunde trafiken släppas på helt igen.

Bil påkörd bakifrån

Samtidigt som Södermanlandspolisen var ute vid lastbilsolyckan fick de in larm om ännu en olycka i länet. Vid 06.45-tiden ska en personbil ha kört in i baken på en annan i närheten av Härad i Strängnäs kommun.

– Vi har initiala uppgifter om en bil som ska ha blivit påkörd bakifrån av en annan. Väglaget ska inte vara särskilt roligt här, både snö och is, säger Persson vidare.

SMHI har på måndagen, precis som på söndagen, gått ut med klass 1-varning för snöfall i Södermanland.

Även Trafikverket varnar för halka på måndagen. Frosthalka väntas i i stort sett hela Götaland på förmiddagen, och framåt eftermiddagen och kvällen har varningen klättrat upp över Värmland och Dalarna.

I Södermanland och Bergslagen väntas ishalka hela dagen och i övriga Sverige varnas det för snöhalka.

Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag