Lastbil körde rakt in i vägviadukt i Västerås

Publicerad

En lastbil har missat en viadukts både skyltning och frihöjd – och kört rakt in i betongen, rapporterar VLT.

Precis som i går har det skett – i Västerås.

Strax före klockan 12 på fredagen larmades Räddningstjänsten till hamngatan sedan en lastbil missat både vägskyltning och frihöjden på en vägviadukt på hamngatan i Västerås. Det ledde till att den körde rakt in i betongen. Bilder i lokala VLT visar att stora delar av taket skadades vid olyckan.

Viadukten består både av en gång- och cykelbana samt en järnväg. Frihöjden är 3,5 meter.

Så sent som under torsdagen inträffade en liknande olycka i staden, då en dubbeldäckarbuss, med runt 20 passagerare, fastnade i en viadukt i de centrala delarna av staden. Minst en person ska ha suttit fastklämd efter det olyckstillbudet. Sammantaget fördes tolv personer till sjukhus efter torsdagens olycka, men initialt bedömdes samtliga vara lindrigt skadade. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag