Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lastbil körde in i gångbro – en gripen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Polisen sker nu föraren till lastbilen.
Foto: Marco Blomberg / WORKOUTPIX

Lastbilen kördes rakt in i en gångbro – sen smet föraren från platsen.

Efter en timmes polisjakt har en person gripits.

– Vi har hittat någon som är misstänkt för rattfylleri, säger Mats Brännlund, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Föraren till lastbilen körde rakt in i gångbron vid Masmo tunnelbanestation i sydvästra Stockholm strax efter 01.30 natten mot söndagen. Därefter försvann föraren från platsen.

När polisen kom till olycksplatsen möttes de av den släplösa lastbilen vars front kvaddats, och de började direkt söka efter föraren. Det mesta pekade inledningsvis på att föraren kan ha gjort sig skyldig till rattfylleri och smitning från trafikolycka.

Drygt en timme efter olyckan hittades föraren, uppger polisen vid 05.30.

– Vi har hittat någon som är misstänkt för rattfylleri. Personen hittades i närheten, det är det jag kan säga, säger Mats Brännlund, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Bron ska inte ha gått sönder

Brännlund fortsätter:

– Personen hittades någon timme efter själva olyckan, eller brottet.

Några personskador har inte rapporterats. Lastbilen har bärgats från platsen och enligt polisen är arbetet vid gångbron avslutat.

– De verkar ha bärgat bort den. Vi har ingen information om att detta skulle hindra någon annan trafik, varken för gångtrafikanter eller andra. Det ser inte ut som att bron har gått sönder heller, säger Brännlund.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.