Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lastbil körde in i bro – fick taket avslitet

Vid 14.14 larmades polisen om den stökiga olyckan. En lastbil hade då kört rakt in i en bro i Norrköping.
Foto: Niklas Luks/WWW.NYHETSFOTO.SE
Ingen person kom till skada i olyckan, men lastbilens tak har slitits av totalt och spridits ut längs med vägen.
Foto: Niklas Luks/NYHETSWEBBEN.SE

En lastbil har kört rakt in i en bro – och fått skåpet avslitet.

Föraren misstänks ha missbedömt höjden på bron.

– Högre lastbilar får inte plats där under, säger Fredrik Kliman, presstalesperson vid polisen i Östergötland.

Vid 14.14 larmades polisen om den stökiga olyckan. En lastbil hade då kört rakt in i en bro i Norrköping. Ingen person kom till skada i olyckan, men lastbilens skåp har slitits av totalt och spridits ut längs med vägen.

Både polis och räddningstjänst har larmats till platsen. Enligt polisen kan olyckan komma att orsaka störningar i trafiken.

– Jag fick precis reda på att föraren inte är skadad. Det är inga skador på bron, men en varningsskylt och en varningslampa innan bron har fått skador. Det är skador på lastbilen också, säger Fredrik Kliman, presstalesperson vid polisen i Östergötland, vid 14.45.

Polisen misstänker att olyckan orsakats på grund av att lastbilschauffören missbedömt höjden på fordonet, och sen kört rakt in i bron.

Polisen: Inträffar då och då

– Det är relativt vanligt att lastbilar krockar med den här bron, förarna missbedömer höjden. Högre lastbilar får inte plats där under. Det sitter varningsskylar och lampor innan, men det händer att de missar det och kör vidare och att de då får stora skador på sina fordon, säger Kliman vidare:

– Det inträffar då och då, det är ett känt fenomen i Norrköping. Men det är inga personskador, lyckligtvis. Det finns vittnen till olyckan också.

Begränsad framkomlighet

Framkomligheten på platsen är begränsad inledningsvis.

– Lastbilen och bråten måste tas bort. Men det går att åka runt, man kan ta sig förbi. Den det är klart att det är begränsat. Det finns ingen brottsmisstanke vad jag känner till. Men det är möjligt att det kommer senare, säger Kliman.

Olyckan inträffade vid Finspångsvägen/Riksvägen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.