Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lastbil i olycka med personbil

Räddningstjänsten ger sina bästa råd.

En lastbil har kolliderat med en personbil på riksväg 70 i höjd med Brovallen i Avesta kommun. 

Förarna i de båda fordonen satt till en början fastklämda efter kollisonen. 

Lastbilsföraren är nu misstänkt för vårdslöshet i trafik. 

– Föraren till personbilen har förts till sjukhus i ambulans. Vart lastbilsföraren befinner sig kan jag inte svara på, säger Stefan Wickberg, pressinformatör vid polisen. 

Det var klockan 21.16 som polis och räddningstjänst fick larm om en lastbil och en personbil som låg i diket vid riksväg 70 i höjd med Brovallen i Avesta kommun. 

Till en början var det oklart vad som hänt men man har under kvällen kunnat konstatera att de båda fordonen kolliderat. Föraren i både lastbilen och personbilen satt till en början fastklämda efter olyckan. 

– Båda förarna satt fastklämda. Föraren till personbilen har senare kunnat föras till sjukhus. Vart lastbilchauffören befinner sig kan jag inte svara på men jag utgår ifrån att han inte sitter fast längre. 

Vid 23-tiden säger polisen att det funnits två passagerare i personbilen – varav den ena fördes till sjukhus med lindriga skador. 

– Jag vet inte om det var föraren eller passageraren som fördes till sjukhus men det ska inte vara några allvarliga skador i alla fall, säger Anders Gustavsson, vakthavande befäl vid polisen. 

Lastbilsföraren misstänks nu för vårdslöshet i trafiken. 

– Vi kommer förhöra räddningspersonalen som varit på platsen för att se vad de gjort för iakttagelser. 

Vägen var till en början helt avstängd men klockan 21.52 började man släppa på trafiken norrut. I södergående rikting är vägen fortfarande avstängd vid 22-tiden på tisdagskvällen. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.